Bondgenoten

Episode 3

Vandaag gingen we met school naar het Aquarium. Aquaria zijn echt heel erg mooi. Bij het aquarium hadden ze ook een pinguin optreden. Aan het einde van de show gebeurde er ineens iets geks. De trainster werd het water ingetrokken door het water zelf. Ook een pinguin werd gevangen gehouden door het water. Ineens kwam mijn broer Tori te voorschijn (hij had daar een bijbaantje). Hij sprong in het water en hij wist zowel de trainster en de pinguin te bevrijden.
Thuis had ik het er met Kero over. De mensen van het aquarium zeiden dat er een stop was losgeraakt en dat daardoor het water zo wild was, maar ik geloofde daar niet zoveel van. Vooral omdat ik me net zo voelde zoals ik me voel als er een Clowcard in de buurt was.
Nadat ik wat minicakes naar mijn broer en Julian had gebracht ging ik weer naar mijn kamer, waar Kero hard aan het nadenken was wat voor kaart de pinguin en de trainer had aangevallen. Hij dacht dat het wel eens de waterycard zou kunnen zijn. En dat het niet makkelijk zou zijn om deze kaart te vangen omdat het één van de vier basis element kaarten is. Bovendien kan water zich splitsen in meerdere druppels waardoor het vangen erg lastig zou zijn.
De volgende dag was ik aan het einde de schooldag nog steeds aan het piekeren over hoe ik de waterycard kon vangen. Madisson probeerde me op te vrolijken en zei dat het me vast wel zou lukken. Madisson gaf me trouwens ook twee speciale telefoons, eentje voor mij en eentje voor kero. Ze kwamen van de fabriek van haar moeder en mochten deze voor niks gebruiken als we lieten weten of ze makkelijk in het gebruik waren.
Toen ik weg skate-te, was ik er weer even niet met mijn gedachten bij en verloor mijn evenwicht. Ik werd gelukkig net op tijd door iemand opgevangen. En die iemand bleek Julian te zijn. Hoe ik het voor elkaar kreeg weet ik echt niet meer, maar ineens had ik een afspraakje met Julian! We gingen naar het zelfde aquarium als we met school waren gegaan. In het restaurant kwamen we Tori weer tegen die weer een ander baantje had. Julian zei dat de ijsjes van dit restaurant het lekkerst waren.
Opeens brak het glas van het aquarium en stroomde alles vol water. Ik werd door het water vastgegrepen. Julian pakte snel een hakbijl en sloeg een deur in waardoor het water kon weglopen en ik weer vrij was.
Doordat Julian het over ijsjes had gehad, wist ik ineens wat ik moest doen om de waterycard te vangen. Dus 's avonds slopen we het aquarium weer binnen. We lokten watery naar de grote ijskast van het restaurant en sloten de kaart op. Na een tijdje te wachten deden we de deuren weer open en zagen dat de waterycard inderdaad was bevroren. Toen was het vangen ineens heel makkelijk. Gevangen dus omdat Julian zin had in ijsjes.

Gevangen Kaarten


Watery