Medeplichtigen

Episode 2

Vandaag was het mijn beurt om de klas schoon te maken, dus moest ik er vroeg uit.
Toen ik in de klas kwam was ik dus de eerste, maar Madison kwam kort na mij ook binnen. Zij had geen taak vandaag, maar wilde mij wat laten zien. Ze zei dat ze iets bijzonders had gefilmt afgelopen nacht.
Waaah! Het bleek dat Madison mij had gefilmt, toen ik samen met Kero de Fly-Card uitprobeerde. Ik schrok zo erg dat ik gilde. Toen Kero uit mijn tas kwam gevlogen, besloot ik om Madison maar in de pause uit te leggen wat er aan de hand was.
Toen we de volgende ochtend op school kwamen was er iets raars aan de hand. Op de atletiekbaan van de school stond een grote berg van stoelen, tafels en gymmateriaal. In de klas was het ook een puinhoop. Iedereen vroeg zich af wie er nou zo'n grap zou uithalen. Omdat iedereen zijn handen vol had met het opruimen van de school werd er vandaag geen les gegeven.
Thuis zei Kero dat dit absoluut het werk zou zijn van een Clowcard en dat ik er vannacht op af moest gaan. Clowcards moeten tenslotte gevangen worden. Maar daar was ik het niet mee eens. Want 's nachts zou het best wel eens kunnen spoken op school en ik ben bang voor spoken. Madison was het met me eens dat het wel eens gevaarlijk kon zijn maar zei toen dat ze dan wel mee zou gaan. Dan kon ze me meteen filmen. Kero vond het een goed idee.
Toen we 's nachtsbuh school kwamen werd Madison door haar bodyguards afgezet. Ze had ook een busje mee waar allemaal kleren in zaten. Het waren allemaal Cardcaptor outfits voor tijdens het vangen. Voor vannacht was het een rode cape met een grote strik en een bijpassende barret.
Eenmaal omgekleed kwam er ineens het beeld, dat voor school staat, aanvliegen. Nadat deze zich in de grond had gestort, kwamen er allemaal schaduws op me af. Ik zei tegen Kero dat hij bij Madison moest blijven.
Ik haalde de toverstaf tevoorschijn en probeerde met Windy om de schaduws tegen te houden. Dit lukte niet en ik moest snel snel de Flycard gebruiken om te vluchten. De schaduws bundelden zich in één grote massa en greep de achterkant van mijn vliegende toverstaf vast. Ik dacht dat ik er geweest was toen ineens alle lichten rondom de atletiekbaan aangingen. De schaduw verdween en ik was weer vrij. Het bleek dat Kero samen met Madison de lichten aan had gedaan.
Het enige wat overbleef was de schaduw van de Clowcard zelf. Dat maakte het ineens een stuk makkelijker. Ik gebruikte de windycard om de shadowcard te vangen. Dat dit lukte kon ik de volgende dag terugzien op video, omdat Madison mij had gefilmt met haar camera.

Gevangen Kaarten


Shadow